Konsultation Hudläkare

Vi rekommenderar att konsultera vår hudläkare, Dr. Daniel Andernord, vid olika hudbekymmer av medicinsk art.

En konsultation med en dermatolog kan vara ett viktigt första steg mot att lösa hudproblem och förbättra din hudhälsa. Genom att ställa frågor, undersöka din hud och rekommendera en behandling, kan en dermatolog hjälpa dig att återfå en hälsosam och vital hud.

 

Om konsultationen

Anamnes: När du träffar Daniel kommer han att ställa några frågor om din hud och dina hudproblem. Exempelvis frågor om när dina problem började, om du har andra hälsoproblem, om du tar mediciner och om du har tidigare erfarenhet av hudbehandlingar osv.

Undersökning: Huden undersöks med exempelvis en förstoringslampa eller dermatoskop för att se hudproblem i detalj. Ibland tas bilder för att dokumentera din hud över tid.

Diagnos: Baserat på din medicinska historia och undersökning kommer Daniel att ställa en diagnos utifrån identifierade  hudsjukdomar eller problem som akne, rosacea, psoriasis, eksem, solskador och melanom.

Behandling: När en diagnos har fastställts, får du en rekommenderadbehandling för att hjälpa till att lösa dina hudproblem. Behandlingen kan innefatta receptbelagda mediciner, topiska krämer, laserterapi, kemiska peelingar, eller andra typer av hudbehandlingar. Du får också råd om hur du kan förbättra din hudhälsa genom kost, motion och livsstilsförändringar.

Uppföljning:  Du får också rekommendation om eventuell uppföljning och återbesök för att se hur din behandling går och om det behövs justeringar. Du kan också få råd om hur du ska ta hand om din hud hemma mellan besöken.

Hudförändring: Vid eventuella fynd av hudförändringar kan en biopsi behöva utföras. Detta innebär att ett prov av huden skickas till ett särskilt laboratorium för analys. Du blir remitterad till sjukvårdens hudmottagning dit du kommer kallas för vidare utredning och vård.

 

 

Behandlingstid

15 min

Antal behandlingar

-

Indikationer

Hudförbättrande, Diffus rodnad, Röda blodkärl, Akne, Känslig hy, Rosacea

Risker

-

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor