PROTOX – Hudförbättrande kombinationsbehandling

Här kombinerar vi två favoriter vid ett och samma behandlingstillfälle, profhilo och botulinumtoxin. Resultatet blir lyster och glow, genom effektiv återfuktning i kombination med minskade rynkor och porer.

 

Om behandlingen

Kombinera mera! Ett uttryck som vi i allra högsta grad står bakom. Vi tror på att göra olika behandlingar för att nå bättre holistiska resultat. Vid en Protox-behandling har vi lagt ihop två favoriter.

Profhilo som är en injicerbar behandling som innehåller hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen som hjälper till att återfukta huden. Behandlingen fungerar genom att stimulera kroppens egna produktion av kollagen och elastin, vilket ger en fastare och mer elastisk hud.

Botox (botulinumtoxin) används för att minska rynkor och fina linjer. Botulinumtoxin ger också ett visst lyft och minskar porer och talgproduktion.

 

Behandlingstid

50 min

Antal behandlingar

Individuellt

Indikationer

Huduppstramande

Risker

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Oönskad påverkan av omkringliggande muskler avseende botulinumtoxin.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag. Vid fysisk ansträngning och ökad cirkulation riskerar toxinet migrera och slutresultatet av behandlingen kan därför bli sämre eller ojämnt.

Du bör räkna med att känna dig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Profhilo: En behandling med Profhilo är vanligtvis inte särskilt smärtsam. Något stick kan upplevas samt korta ilningar. Allt obehag är snabbt övergående.

Botulinumtoxin: Själva nålen är oerhört tunn och ger inte upphov till nämnvärt obehag. I vissa fall kan en kortvarig svidande känsla upplevas i samband med själva injektionen.

Hur länge håller det?

Profhilo: Behandlingen håller i ca 6 månader och därefter rekommenderas en uppföljande behandling var 6:e månad för bibehållet resultat.

Många upplever att de kan se resultat direkt efter första behandlingen vilket beror på att man tillför fukt till huden vilket ger ökad lyster och volym.

Botulinumtoxin: Effekten startar efter 1-3 dagar, full effekt garanteras efter ca 14 dagar, effekten avtar sedan gradvis och är ofta helt borta efter ca 3-5 månader.

Vad kan man få för biverkningar?

Profhilo: Under den första tiden är det vanligt att känna sig öm och svullen. Räkna även med att du kan få blåmärken.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under läkningsprocessen. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Hyaluronsyra är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar.

De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.

Botulinumtoxin: Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under insättningsperioden, detta beror på att musklerna ibland påverkas olika snabbt. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Först efter 14 dagar kan man utvärdera slutresultatet av behandlingen.

Om ojämnheter kvarstår efter 14 dagar bokas ett kostnadsfritt återbesök så hjälper vi dig.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor