Botox-käke

Muskelavslappning – Käke

Käkmuskeln kan bli förstorad av olika anledningar, exempelvis hos patienter som gnisslar eller biter ihop sina tänder (Bruxism). Med en muskelavslappnande injektionsbehandling kan vi dämpa kraften i muskeln, minska spänningar och slimma ansiktsformen.

Om behandlingen

Massetermuskeln (en tuggmuskel på var sida vid käkvinkeln) är extra stark och kraftig hos vissa människor och skapar då en mer kvadratisk form av ansiktet. Med muskelavslappnande medel kan vi behandla muskeln för att på så sätt minska bredden på käken och skapa en mer slimmad och oval ansiktsform (feminisering). Behandlingen är också effektiv för patienter som gnisslar sina tänder (Bruxism) genom att vi minskar smärta och spänningar i käken, i vissa fall även spänningsrelaterad huvudvärk.

Du kan läsa mer om muskelavslappnande läkemedlen på FASS:

Behandlingstid

30 min

Antal behandlingar

3 - 4 ggr per år

Indikationer

Feminisering, Beautification

Risker

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Oönskad påverkan av omkringliggande muskler.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag. Vid fysisk ansträngning och ökad cirkulation riskerar toxinet migrera och slutresultatet av behandlingen kan därför bli sämre eller ojämnt.

Du bör räkna med att känna dig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Själva nålen är oerhört tunn och ger inte upphov till nämnvärt obehag. I vissa fall kan en kortvarig svidande känsla upplevas i samband med själva injektionen.

Hur länge håller det?

Effekten startar efter 1-3 dagar, full effekt garanteras efter ca 14 dagar, effekten avtar sedan gradvis och är ofta helt borta efter ca 3-5 månader.

Vad kan man få för biverkningar?

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Försvagad muskelstyrka i omkringliggande muskler, risorius, vilken i ovanliga fall kan ge minskad möjlighet till ett brett leende. Alltid övergående. Det finns inga bestående risker.

Först efter 14 dagar kan man utvärdera slutresultatet av behandlingen.

Om frågor kvarstår efter 14 dagar bokas ett kostnadsfritt återbesök så hjälper vi dig.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor