Vägledning på Svenska Hudkliniker

Vilka produkter och vilka behandlingar passar för just dig och dina önskemål? Vad ska man prioritera? Frågorna är ofta många och det är inte alltid enkelt att finna svaren på egen hand.

Vägledning

Vilken är din hudtyp? Hur mår din hud? Vilka produkter och vilka behandlingar passar för just dig och dina önskemål? Vad ska man prioritera? Frågorna är ofta många och det är inte alltid enkelt att finna svaren på egen hand. Då har du kommit rätt! Huden, hudens hälsa & vitalitet är vår passion och specialitet! Varmt välkommen till oss på konsultation så svarar vi på frågor och lotsar dig gärna mot mer kunskap inför ditt beslutsfattande!

Du kan även utnyttja vår digitala tjänst där du kan få förslag på behandlingar som matchar just dina behov. Testa gärna tjänsten här.

Fördjupad Hudanalys med Observ 520x

Visste du att huden är kroppens största organ och hur den mår spelar stor roll för hela vår hälsa?

Men vilken hudtyp har man? Hur ska man veta hur huden mår? Vilka behandlingar och produkter passar för just min hud och för mina önskemål? Många som kommer till oss känner sig osäkra och önskar mer kunskap.

På svenska Hudkliniker har vi därför satsat lite extra på att erbjuda en fördjupad hudanalys för våra patienter. Observe 520x en avancerad form  av hudanalysator, (polariserad kamrera), som ger en detaljerad bedömning av hudens hälsa och tillstånd, i djupa hudlagren och hudytan. Genom denna scanning av huden kan vi få en tydlig överblick på hudens struktur, pigmenteringar, melasma, fuktbalans, oljeproduktion, porstorlek osv. Vi ser även eventuella inflammationer, rosacea, acne, ärr och åldersrelaterade förändringar.

Denna  avancerade maskin är ett fantastiskt verktyg som nu hjälper oss att ta fram helt individuellt anpassade behandlingsplaner.

– Vi ser i princip allt och kan på ett spännande sätt visa hela analysen för patienten. Analysbilderna gör också att det blir enkelt och motiverande att följa upp hudens förbättringsresa när man genomför sina rekommenderade behandlingar. I samband med konsultationen skickas alltid bilderna samt en rekommenderad behandlingsplan till patientens mail.

Fördjupad hudanalys och vägledning med Observ 520x

Konsultation och Vägledning av Hudterapeut

Anames: När du kommer till kliniken kommer vi att be dig att fylla i en kort hälsodeklaration med frågor om din nuvarande hudvårdsrutin.

Bedömning av hudtyp och problemområden: Hudterapeuten kommer att undersöka din hud noggrant för att bedöma din hudtyp och identifiera eventuella problemområden, såsom torrhet, ojämn pigmentering eller acne.

Vägledning och rekommendationer: Baserat på bedömningen kan hudterapeuten rekommendera lämpliga behandlingar och produkter för att hjälpa till att förbättra eventuella problemområden och stärka hudens övergripande hälsa. Vi kommer också att ge råd om vilka produkter och ingredienser som är passande för din aktuella hudstatus.

Behandlingsplan: Vi erbjuder en anpassad behandlingsplan för dig, med rekommendationer om hur ofta du bör besöka kliniken och vilka behandlingar som vi kan erbjuda för dina behov.

Hemvårdsrutin: Hudterapeuten kommer också att ge råd om hur du ska ta hand om din hud hemma genom att rekommendera produkter och en hemvårdsrutin som passar din hudtyp och dina behov.

Uppföljning: Efter behandlingar eller rekommenderade hudvårdsprodukter, kommer hudterapeuten att följa upp med dig för att se till att din hud förbättras och att du är nöjd med resultatet. Vi kan också justera behandlingsplanen eller rekommendationerna med utgångspunkt för hur resultaten visar sig.

Konsultation och Vägledning av Injektionsbehandlare

Anamnes: När du kommer till kliniken kommer vi att be dig att fylla i en kort hälsodeklaration med frågor om dina medicinska förhållanden och eventuella allergier.

Bedömning: Injektionssjuksköterskan/läkaren kommer att diskutera med dig om dina önskemål och svara på alla dina frågor. Vi kommer också att bedöma ansiktets anatomi såsom proportioner, symmetri, åldersrelaterade processer, hudstatus osv.

Vägledning och rekommendationer: Baserat på bedömningen rekommenderar vi lämpliga behandlingar och produkter för att hjälpa till att förbättra eventuella problemområden och vitalisera ansiktets övergripande uttryck. Vi ger gärna råd om vilka behandlingar som är passande för dina behov och vilka resultat du kan förvänta dig.

Behandlingsplan: Om du bestämmer dig för att ta emot behandlingar kan sjuksköterskan/läkaren skapa en anpassad behandlingsplan för dig, med rekommendationer om hur ofta du bör besöka kliniken och vilka behandlingar vi kan erbjuda som är passar för dina behov.

Betänketid: Enligt skönhetslagen måsta du som patient ges minst 48h betänketid mellan konsultationen och själva behandlingen. En konsultation är ”hållbar” i sex månader, därefter måste en ny konsultation genomföras.

Behandling: Sjuksköterskan/läkaren kommer att ge injektionsbehandlingar som ni har diskuterat under konsultationen och kommit överens om i behandlingsplanen.

Eftervård: Efter behandlingen kommer din behandlare att ge dig instruktioner om hur du ska ta hand om dig själv under de kommande dagarna för att maximera effekten av behandlingen och minska risken för oönskade biverkningar.

Uppföljning: Efter behandlingen bjuder vi alltid kostnadsfria återbesök. Vi kan alltid justera behandlingsplanen eller rekommendationerna om det behövs.

Vägledning av injektionsbeghandlare