Radiesse – Hudförbättrande Behandling för Ansikte

Genom att gradvis stimulera och öka individens egen naturliga kollagenproduktion kan hudens kvalitet och fasthet återställas. Radiesse är en mycket effektiv hudförbättrande behandling som stimulerar hudens egna kollagenproduktion.

 

Om behandlingen

När vi åldras minskar mängden kollagen (elastiska trådar) och hyaluronsyra (fuktmolekyler) i huden. Detta innebär att huden gradvis blir tunnare och mindre elastisk. En effektiv behandling är att stimulera kroppen av själv återbilda nytt kollagen. I denna behandlingsform använder vi diluterad Radiesse som en hudförbättrande produkt.

När vi behandlar ansiktet använder vi företrädelsevis cannula vilket bidrar till att minska risker, smärta och obehag.

 

 

 

Behandlingstid

50 min

Antal behandlingar

Individuellt

Risker

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Ovanliga: Infektion, knölar (noduli), ocklusion av kärl

Åtgång i ml

1 ml - 4ml

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du uppleva mindre smärta, svullnad, blåmärken. De här effekterna är i allmänhet tillfälliga och försvinner vanligtvis av sig själva.

Massera det behandlade området i enlighet med de instruktioner som din sjuksköterska eller läkare givit.

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.

Vanliga frågor

Gör det ont?

En behandling med Radiesse är vanligtvis inte särskilt smärtsam. Något stick kan upplevas samt korta ilningar. Allt obehang är snabbt övergående. I samband med att vi förbereder behandlingen tillsätter vi bedövningsmedlet Lidokain vilken bidrar till smärtfrihet.

Hur länge håller det?

Resultatet efter en behandling med Radiesse kan vara långvarigt, vanligtvis upp till två år eller längre. Radiesse fungerar genom att stimulera kroppens egna produktion av kollagen, vilket är ett protein som ger volym och struktur till huden.

Efter en Radiesse-behandling kan det ta några veckor eller månader för kollagenproduktionen att öka och ge önskad effekt, vilket kan vara gradvis och naturligt. Resultatet kan variera från person till person beroende på ålder, livsstil och hälsa, liksom hur mycket Sculptra som används och var det injiceras.

För att upprätthålla resultaten över tid kan det krävas upprepade behandlingar med Radiesse, som vanligtvis utförs efter sex till åtta veckor från den föregående behandlingen. Det är viktigt att fortsätta att ta hand om huden genom att skydda den från solen, använda solskyddsmedel och följa en hälsosam livsstil för att upprätthålla en ungdomlig och frisk hud.

Vad kan man få för biverkningar?

Som vid alla medicinska behandlingar finns det vissa biverkningar som är förknippade med Radiesse.

De vanligaste biverkningarna är rodnad, svullnad, blåmärken, klåda och smärta på injektionsstället. Dessa biverkningar är vanligtvis milda till måttliga och försvinner vanligtvis inom några dagar till veckor.

Det finns dock också en risk för allvarliga biverkningar, inklusive infektioner, allergiska reaktioner, bildande av knölar eller klumpar, samt ansiktssmärta och ansiktsförlamning.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor