Behandling med fillers

Med fillers skapar vi volym där den gått förlorad eller skulpterar mer definierade ansiktsformer i syfte att skapa ”beautification”. Behandlingens syfte kan dels vara att bromsa, förebygga åldrandets processer i huden och till och med förbättra och föryngra den.

Vad innebär en behandling med fillers?

En fillerbehandling är en volym- och fuktighetsgivande injektionsbehandling vanligen baserad på hyaluronsyra. Det finns också fillers som har andra sammansättningar, exempelvis Radiesse. Behandlingens syfte kan dels vara att bromsa, förebygga åldrandets processer i huden och till och med förbättra och föryngra den. Med fillers skapar vi volym där den gått förlorad eller skulpterar mer definierade ansiktsformer i syfte att skapa ”beautification”.

Hyaluronsyra finns naturligt i våra kroppar och hjälper huden att bibehålla dess spänst och fuktighet. I takt med hudens naturliga åldrande minskar också dess innehåll av hyaluronsyra och hudens elasticitet och lyster avtar. Produktionen av hyaluronsyra minskar redan vid 20 årsåldern. När man uppnår 60 årsåldern har produktionen minskats till 10% av den ursprungliga nivån.
Huden blir med andra ord allt tunnare och torrare med stigande ålder och rynkor och veck uppstår. Även fett, muskler samt benmassa i ansiktet förändras och minskar gradvis sin volym under vårt liv.

Regelbunden behandling med fillers förstärker den behandlade vävnaden och förebygger ny volymförlust och nya rynkor.

Oönskade fillers?
Har du tröttnat på resultatet efter din läppförstoring, eller är resultatet från din fillerbehandling ojämnt eller bubbligt? I händelse av att du är vår patient hjälper vi alltid till utan kostnad. Vi hjälper självklart även dig som varit på annan klinik men inte fått hjälp. Då till en kostnad.

Priser

Filler

Ord. pris

Årskort

Läppar med Cannula-S-Teknik

4190 kr

3790 kr

Tear Trough – 1 ml

4590 kr

4150 kr

Näsa

4990 kr

4490 kr

Perioral Rejuvination – 2 ml

7490 kr

6750 kr

Perioral Rejuvination – 3 ml

10950 kr

9850 kr

1 ml

3990 kr

3590 kr

2 ml

7490 kr

6750 kr

3 ml

10950 kr

9790 kr

4 ml

13950 kr

12290 kr

Fillerpris på områden förutom läppar, näsa eller tear trough

Facelift

Ord. pris

Årskort

Mini (4ml filler, 1 omr)

14390 kr

14390 kr

Medium (6ml filler, 2 omr)

19890 kr

19890 kr

Large (8ml filler, 3 omr)

24990 kr

24990 kr

*Områden avser rynkbehandling.

Contouring

Ord. pris

Årskort

Mini (4ml filler, 1 omr)

14390 kr

14390 kr

Medium (6ml filler, 2 omr)

19890 kr

19890 kr

Large (8ml filler, 3 omr)

24990 kr

24990 kr

*Områden avser rynkbehandling.

Upplösning av filler

Ord. pris

Årskort

Upplösning av filler (Hyalase)

3590 kr

3590 kr

Ibland kan det även behövas fler behandlingstillfällen för att få bort all filler.

Priset i prislistan gäller per behandlingstillfälle.

 

Behandlingsområden

Vanliga frågor

Gör det ont?

En behandling med filler är vanligtvis inte särskilt smärtsam. Något stick kan upplevas samt korta ilningar. Allt obehang är snabbt övergående. Produkterna innehåller även bedövningsmedlet Lidokain vilken bidrar till smärtfrihet.

Hur länge håller det?

Fillern bryts ned gradvis med tiden. Hur lång tid nedbrytningen tar är individuellt och beror på flera faktorer. Vanligtvis håller behandlingen mellan 6 – 12 månader.

För att behandlingen skall stå sig längre brukar vi rekommendera att göra en ”refill”-behandling efter 2-4 månader pm det är din första behandling.

Vid upprepade behandlingar tenderar fillern att stanna längre.

Vad kan man få för biverkningar?

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Oönskad påverkan av omkringliggande muskler. Ovanliga: Tyngdkänsla Mycket ovanliga: Ptsosis (Tyngdkänsla på ögonlock.)

Under den första tiden är det vanligt att känna sig öm och svullen. Räkna även med att du kan få blåmärken.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under läkningsprocessen. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Om ojämnheter efter fillerbehandlingen kvarstår efter fyra veckor är du välkommen att boka ett återbesök så hjälper vi dig.

Det är viktigt att notera att man inte är symmetrisk innan en fillerbehandling och det är inte ett grundsyfte att skapa total symmetri.

En mycket ovanlig men viktig risk att ha i åtanke är ocklusion. Det innebär att det finns en liten risk att filler trycker på eller täpper till ett blodkärl. Din legitimerade sjuksköterska eller läkare har utbildning och kompetens att behandla en ev. komplikation. I samband med din konsultation samt vid ditt besök får du mer information om detta.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor