Trådlyft – Tunna Trådar Käklinje

Genom att placera mycket tunna ”PDO-trådar” i huden startas kollagenproduktion vilket bidrar till att både lyfta och strama upp slapp hud. I detta fall, behandlar vi huden längs käklinjen och upp mot örat.

 

Om behandlingen

Trådlyft med tunna trådar innebär att tunna trådar av polydioxanon (PDO) eller liknande material placeras under huden för att lyfta och strama upp huden i ansiktet. De vanligaste effekterna av trådlyft med tunna trådar är förbättrad elasticitet och hudtextur genom att minska synliga porer och släta ut fina linjer och rynkor.

Det är viktigt att notera att resultaten av trådlyft med tunna trådar kan variera beroende på patientens ålder, hudtyp och livsstil. Det är också viktigt att välja en erfaren och kvalificerad läkare eller specialist för att genomföra behandlingen.

När vi behandlar käklinjen med tunna trådar placeras ca 50-60 trådar i området. Målet är förnyad kollagenproduktion i det behandlade området. Kollagen bidrar till en spänstigare hud och motverkar hängig och slapp vävnad.

Behandlingstid

50 min

Antal behandlingar

Individuellt

Risker

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Ovanliga: Trådar som ligger för ytligt och kan skönjas i huden. Alltid övergående. Trådarna bryts ner gradvis inom några veckor upp till max 1-2 månader.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Trådlyft med tunna trådar kan orsaka en viss mängd obehag och smärta under och efter behandlingen, men detta kan variera från person till person. Det är vanligt att känna en dragande eller stickande känsla när trådarna placeras under huden, och vissa personer kan uppleva en mild till måttlig smärta under själva behandlingen.

För att minska obehag och smärta används lokalbedövning i området där trådarna ska placeras. Detta kan hjälpa till att minska obehag och göra behandlingen mer behaglig.

Efter behandlingen kan det finnas en viss mängd svullnad, rodnad och ömhet i området där trådarna placerades. Detta är normalt och bör avta inom några dagar till en vecka efter behandlingen.

Det är viktigt att notera att smärttolerans och känslighet varierar mellan individer och att vissa personer kan uppleva mer obehag än andra under en trådbehandling.

Hur länge håller det?

Längden på effekterna av en trådbehandling kan variera från person till person beroende på flera faktorer, såsom ålder, hudkvalitet, livsstil och vilken typ av trådar som används.

Generellt kan man förvänta sig att resultatet av en trådbehandling med tunna trådar varar mellan 1-2 år. Efter det kan det vara nödvändigt att genomföra en ny behandling för att behålla resultaten.

Det är viktigt att notera att även om effekterna av trådbehandlingen inte är permanenta, så kan de vara betydande och kan vara ett attraktivt alternativ för personer som vill undvika mer invasiva procedurer som kirurgiska ansiktslyftningar.

Vad kan man få för biverkningar?

Precis som med alla medicinska behandlingar finns det en viss risk för biverkningar vid en trådbehandling. Här är några vanliga biverkningar som kan uppstå efter en trådbehandling:

Svullnad och ömhet: Det är vanligt att uppleva en viss mängd svullnad och ömhet i området där trådarna har placerats. Detta kan vara mild till måttlig och kan vara värst de första dagarna efter behandlingen.

Blåmärken: Vissa personer kan uppleva att de får blåmärken efter en trådbehandling, vilket vanligtvis är milda och försvinner inom några dagar.

Infektion: Det finns en liten risk för infektion efter en trådbehandling. Det är därför viktigt att följa alla instruktioner som ges av din läkare eller specialist om hur man ska ta hand om behandlingsområdet efter behandlingen.

Trådar som syns eller känns: Ibland kan trådarna bli synliga eller kännas under huden. Detta kan orsakas av att trådarna inte har placerats på rätt sätt, eller att kroppen reagerar på dem på ett ovanligt sätt.

Obehag och smärta: Vissa personer kan uppleva obehag och smärta under själva behandlingen, samt under de första dagarna efter behandlingen.

Det är viktigt att notera att biverkningarna vanligtvis är milda och försvinner inom några dagar till en vecka efter behandlingen. Om du upplever några allvarliga eller oroande symtom, såsom svår smärta, kraftig svullnad, feber eller tecken på infektion, bör du omedelbart kontakta din behandlare.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor