placeholder-fillers-lappar-3

PROFHILO – Hudförbättrande Behandling

En injektionsbehandling som ger omedelbar och långsiktig förbättring av hudens struktur och kvalité. Profhilo® är den första produkten i en helt ny kategori med injicerbara produkter – för bioremodellering.

 

Om behandlingen

Sprutan innehåller 2 ml med 64 mg hyaluronsura. Produkten injiceras i totalt 10 punkter (vid behandling av ansikte) och sprider sig därefter själv jämt i vävnaden. Behandlingen utförs vanligen som en kur på 2-3 gånger med 3–4 veckors mellanrum. Till skillnad från vanlig filler så ger inte PROFHILO någon utfyllande effekt. Syftet med behandlingen är enbart att öka återfuktningen i ett större område eller att strama upp huden. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst.

Behandlingstid

30 min

Antal behandlingar

Individuellt

Indikationer

Hudförbättrande, Elasticitet, Huduppstramande, Slapp hud

Risker

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.

Vanliga frågor

Gör det ont?

En behandling med Profhilo är vanligtvis inte särskilt smärtsam. Något stick kan upplevas samt korta ilningar. Allt obehag är snabbt övergående.

Hur länge håller det?

Behandlingen utförs vanligen som en kur på 2-3 gånger med 3–4 veckors mellanrum. Produkten injiceras i totalt 10 punkter (vid behandling av ansikte) och sprider sig därefter själv jämt i vävnaden.

Behandlingen håller i ca 6 månader och därefter rekommenderas en uppföljande behandling var 6:e månad för bibehållet resultat.

Många upplever att de kan se resultat direkt efter första behandlingen vilket beror på att man tillför fukt till huden vilket ger ökad lyster och volym.

Vad kan man få för biverkningar?

Under den första tiden är det vanligt att känna sig öm och svullen. Räkna även med att du kan få blåmärken.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under läkningsprocessen. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Hyaluronsyra är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar.

De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor