Skinboosters – Ärr

Skinbooster kan hjälpa till att gradvis förbättra din hud genom att öka elasticiteten samt minska ojämn hudtextur, exempelvis vid ärr.

 

Om behandlingen

Skinbooster är en behandling som gradvis bygger upp huden och förbättrar hudens elasticitet, struktur samt ger huden en ökad naturlig lyster och spänst.

Skinboosters är en tunnflytande gelé som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt samt minska synligheten av ärr genom att ge tillbaka volym inifrån. Effekten av Skinbooster är att huden ser slätare, yngre, mer elastisk och fräschare ut.

Injektionerna ges vanligtvis vid 2–3 behandlingstillfällen med 2–4 veckors mellanrum för att gradvis återställa elasticiteten och slätheten hos din hud

Regelbundna underhållsbehandlingar (ungefär var 6:e månad) genomförs efter överenskommelse med din behandlare för att säkerställa att resultatet håller länge

Kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med Skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i ansikte och på händer i upp till 12 månader efter den första behandlingen.

Behandlingstid

Ca 40 min.

Antal behandlingar

Kur om 2-3 behandlingar med 4 veckors mellanrum. Därefter 2 ggr per år.

Indikationer

Hudförbättrande, Akneärr, Ärr

Risker

Riskerna är mycket begränsade. Lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken.

Åtgång i ml

1 ml - 2ml

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål efter cannula då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och har på bara några timmar fixat eget plåster. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålet. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen dagen efter men det är en ofarlig reaktion.

Vänta med träning 1-2 dagar. Vid fysisk ansträngning drar fillern till sig vätska och du kan bli mer svullen.

Vanliga frågor

Kan alla behandlas med skinbooster?

Nej, inte personer under 18 år samt personer som är gravida, ammande eller som har sår/inflammation i området som ska behandlas, tex herpes.

När ser jag resultat av behandlingen?

Du ser resultatet direkt efter din behandling. Du kan dock svullna något under några dagar.

Vad kan man få för biverkningar?

Hyaluronsyra fillers är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar.

De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.

Kan man träna som vanligt efter en Skinbooster-behandling?

Man bör avvakta träning 48–72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga. ökad cirkulation.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor