Hitta rätt behandling

Fotona 3D

Fotona 3D är en hudförbättrande behandling med laser som jobbar både på djupet samt peelande på hudytan. Resultatet blir en jämnare struktur, hudton samt lyster.

 

Om behandlingen

 

Fotona3D stimulerar bland annat produktionen av kollagen i hudens olika bindvävnadslager samtidigt som den stramar upp och förbättrar hudens struktur, ton och lyster.

Vi jobbar i tre steg med dels fraktionerad Nd:YAG, Piano-huduppstramning och avslutningsvis en ytlig laserpeel med Er:YAG.

Behandlingen bidrar också till att jämna ut pigment, reparera gamla solskador och minimera brustna blodkärl. Dessutom kan den bidra till att behandla andra hudsymtom, som rosacea och acne.

Behandlingstid

60 min

Antal behandlingar

Kur om 4-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Därefter 2 ggr per år.

Indikationer

Hudförbättrande, Elasticitet, Fina linjer, Huduppstramande

Risker

Vanligt förekommande: Lätt rodnad/svullnad, torrhet och klåda. Mindre vanligt: Lättare brännskador. Hyper-/hypopigmenteringar. Sällsynta fall: Brännskador med ärrbildning

Före behandlingen

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

Undvik solen samt brun utan sol innan din behandling.

 

Efter behandlingen

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna av oss rekommenderade produkter från Neostrata eller Excuvience. Undvik att sola ansiktet i 4 veckor.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Fotona 3D är en relativt smärtfri behandling.

Ingen smärtlindring behövs inför behandlingen.

Hur många behandlingar?

Hudförbättringar märks givetvis redan efter första tillfället men vi rekommenderar en kur på 4 – 6 behandlingar och att man därefter gör 1-2 behandlingar per år.

Fotona2D kan med fördel kombineras med andra hudförbättrande behandlingar.

Varför rekommenderar vi Fotona3D?

Med Fotona 3D får man både hudåtstramning och slipande behandling vid ett och samma tillfälle. Kombinationen ger en väsentlig hudåtstramning, förbättrad hudstruktur samt en fantastisk lyster.

Finns det några biverkningar?

Nej, inga biverkningar mer än lättare svullnad, rodnad och klåda under ett fåtal dagar.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor