Botox sura mungipor

Sura Mungipor

Med muskelavslappnande injektioner kan vi minska muskelaktiviteter som orsakar rynkor och oönskade ansiktsuttryck, exempelvis arg, sur eller bekymrad. Med injektion med muskelavslappnande medel i musklerna vid mungiporna innefattar behandling av två muskler och räknas som 1 område.

 

Om behandlingen

Det finns två muskler (DAO – depressor anguli oris) som fäster från respektive mungipa ned mot hakan. dessa muskler har till uppgift att styra munnen och underläppen, främst i nedåtriktning. I takt med stigande ålder bildas ofta rynkor i området vilket kan göra att man kan se sur eller bister ut. Ett uttryck som många känner igen är just ”sura mungipor” vilket är en vardagsbeskrivning av ett, för många, oönskat åldersuttryck.

Att behandla musklerna med muskelavslappnande medel är ett effektivt sätt att minska och ofta få oönskade uttryck att helt försvinna.

Uppkomst av sura mungipor har flera orsaker vilket innebär att vanligtvis rekommenderar en kombinationsbehandling mellan både volymåterskapande filler och muskelavslappnande medel.

Du kan läsa mer om muskelavslappnande läkemedlen på FASS:

Behandlingstid

30 min

Antal behandlingar

3 - 4 ggr per år

Indikationer

Fina linjer, Grova rynkor

Risker

Vanliga: övergående svullnad, ömhet, blåmärken Ovanliga: övergående minskad kontroll vid mimik

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier kryper in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och har på bara några timmar fixat eget plåster. Du bör vänta 24 timmar innan du sminkar dig för att vara på den säkra sidan. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen dagen efter men det är en ofarlig reaktion.

Vänta med träning, bastu och massage under 1-2 dagar. Vid fysisk ansträngning och ökad cirkulation riskerar toxinet migrera och slutresultatet av behandlingen kan därför bli sämre eller ojämnt.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Själva nålen är oerhört tunn och ger inte upphov till nämnvärt obehag. I vissa fall kan en kortvarig svidande känsla upplevas i samband med själva injektionen.

Hur länge håller det?

Effekten startar efter 1-3 dagar, full effekt garanteras efter ca 14 dagar, effekten avtar sedan gradvis och är ofta helt borta efter ca 4-5 månader.

Vad kan man få för biverkningar?

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken.
Många får en positiv upplevelse av sin behandling medan någon känner obehag på grund av minskad kontroll av rörelseförmågan i området. Denna känsla försvinner inom 1-2 veckor.
Det finns inga bestående risker.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under insättningsperioden, detta beror på att musklerna ibland påverkas olika snabbt. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Först efter 14 dagar kan man utvärdera slutresultatet av behandlingen.

Om ojämnheter kvarstår efter 14 dagar bokas ett kostnadsfritt återbesök så hjälper vi dig.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor