Rynkreducerande injektionsbehandling

Behandling av rynkor i ansiktet med muskelavslappnande medel är en säker och väl beprövad metod. Behandlingen är även en hudförbättrande behandling då den både minskar grova porer och förbättrar diffus rodnad. Med hjälp av behandlingen kan vi lyfta mungipor och ögonbryn samt ”öppna upp trötta ögon”.

Vad är en rynkreducerande injektionsbehandling?

Rynkor uppstår med tiden i takt med att huden förlorar fukt, volym och elasticitet. Ett samband finns också med de mimiska muskler som finns i ansiktet men uppstår även på grund av tyngdkraftens verkningar.

Injektioner med ”muskelavslappnande medel” på särskilt utvalda muskler ger en positiv effekt mot minskande/ förebyggande av rynkor. Även hudens kvalitet förbättras då talgproduktion och porer minskar.

​Förutom skönhetsinriktade behandlingar kan injektionsbehandlingen även användas för att hjälpa personer som har besvär med svettproduktion i händer och armhålor, tandgnissel samt spänningshuvudvärk.

Injektionsbehandlingen ger inte något permanent resultat. Hållbarheten av effekten är individuell och avtar gradvis. En muskel som behandlats återfår gradvis sin normala funktion vanligen inom 3 – 4 månader efter behandlingstillfället. Redan efter ca 2 månader börjar muskeln alltmer röra på sig och effekten är helt borta efter 4 ca månader. För att bibehålla effekten bör man upprepa behandlingen 3-4 gånger per år. Blockad av svettkörtlar varar längre än för muskler. Effekten kan sitta kvar upp till 7- 9 månader.

Du kan läsa mer om muskelavslappnande läkemedel på FASS:

Botox

Priser

Rynkbehandling med estetiskt ”muskelavslappnande medel”

Ord. pris

Årskort

Ett område

2690 kr

2152 kr

Två områden

3690 kr

2872 kr

Tre områden

4290 kr

3432 kr

Fyra områden

4790 kr

3832 kr

Lip flip

1490 kr

1192 kr

Hals

4290 kr

3432 kr

Käke

4790 kr

3832 kr

Light – Ansikte

3690 kr

2952 kr

Light – Ansikte, hals

4290 kr

3432 kr

Behandlingsområden

Vanliga frågor

Är behandlingen farlig?

Nej, behandlingen är inte farlig. Det är väl beprövade läkemedel som används för både medicinska och estetiska ändamål.

I ovanliga fall kan en allergisk reaktion uppstå men då med milda symptom i form av nässelutslag och klåda.

I ytterst ovanliga fall kan det ”muskelavslappnande medlet” migrera och påverka en oönskad muskel. Det kan leda till att exempelvis pannan känns tung, du får hängande ögonlock eller ett snett leende. Det är ofarligt men obehagligt. Åkomman är alltid reversibel och släpper gradvis inom några veckor.

Hur ofta kan man göra behandlingen?

Generellt sett bör man inte göra behandlingar oftare än var tredje månad. Om man gör behandlingen för ofta kan man utveckla immunitet mot läkemedlet.

Hur lång tid tar det innan man ser resultatet och hur länge håller det?

Det kan variera från person till person, men oftast börjar man se en skillnad efter några dagar och full effekt efter två veckor.

Effekten avtar gradvis och är ofta helt borta efter ca 4-5 månader.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor