IPL – Diffusa Kärl/Rodnader

Med IPL kan vi behandla behandla ytliga kärl samt diffus rodnad i ansiktet.

 

Om behandlingen

 

Ytliga blodkärl är mycket vanligt och uppträder ofta runt näsvingar eller exempelvis kinder, ibland visar det sig även som ett helrött område.

Korta säkra stötar av IPL-ljus riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i dina kärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandling. För att säkerställa bästa möjliga överföring läggs ett tunt lager gel på huden innan behandlingen.

Behandling av ytliga kärl behövs oftast upprepas ett par gånger per år för att resultatet skall bibehållas.

Behandlingstid

40 min

Antal behandlingar

2 - 4 gånger med ca 4 veckors mellanrum. Kontinuerligt ett par gånger per år eller vid behov.

Indikationer

Hudförbättrande, Diffus rodnad, Röda blodkärl

Risker

Övergående svullnad, rodnad, i vissa fall blåmärken.

Före behandlingen

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling.

Rengör huden noggrant ca en timme innan behandling.

 

Efter behandlingen

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden. Pigment kan mörkna och krypa upp till hudytan, pilla inte på dessa utan låt falla av i egen takt.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna rekommenderade produkter från Neostrata eller Exuviance.

Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området, använd minst Spf 30.

Före- och efterbilder

Före- och efterbilder på IPL-behandlingar.

Vanliga frågor

Gör det ont?

IPL är en relativt smärtfri behandling.

Varje ljuspuls bränner till på pigmentfläckar (eller på kärl) och det känns ungefär som snärtar från en gummisnodd.

Ingen smärtlindring behövs inför behandlingen.

Hur många behandlingar?

Vi rekommenderar en kur på två till fyra behandlingar med en månads mellanrum. Antalet behandlingstillfällen beror på hudens kondition och tillstånd. Resultat ser man dock redan efter första behandlingstillfället.

Vilka blodkärl kan behandlas?

De vanligaste behandlingarna är ytliga blodkärl i ansiktet. Behandlingarna är mest effektiva på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid tidpunkten för behandlingen. Om huden är mindre solbränd blir kontrasten mellan blodkärlet och bakgrundsfärgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare.

Biverkningar?

Områden med ljusare eller mörkare hud kan förekomma efter behandlingen. Detta försvinner normalt av sig själv utan någon behandling.

Därför är det viktigt att du inte solar innan eller efter behandlingen eftersom detta kan orsaka sårbildningar i huden.

Varför rekommenderar ni IPL med Ellipse Nordlys?

Missfärgningar i ansiktet (så som pigmenteringar eller blodkärl) är något som många besväras av. Med Ellipse Nordlys får vi bort missfärgningarna oftast redan efter en behandling. Behandlingen går dessutom fort och du kan gå tillbaka till jobbet direkt efter besöket hos oss.

Den största skillnaden mellan vår Nordlys jämfört med billigare IPL:er är dess vattenfilter som gör den säkrare. Säkrare på så sätt att den inte kan orsaka brännskador som tar lång tid att läka.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor