Skinboosters – Fina Linjer

Skinbooster är en estetisk injektionsbehandling som syftar till att förbättra hudens utseende, fuktnivå och minska fina linjer. Här behandlar vi fina linjer i huden.

 

 

Om behandlingen

Skinbooster är injektionsbehandling som består av hyaluronsyra, en naturlig substans som finns i kroppen och som hjälper till att hålla huden återfuktad och elastisk.

Under en Skinbooster-behandling injiceras små mängder hyaluronsyra under huden med en fin nål alternativt cannula (trubbig nål). Dessa injektioner hjälper till att förbättra hudens fuktighetsnivå och återställa hudens volym och spänst. Behandlingen kan användas på olika delar av kroppen, inklusive ansikte, händer, hals och dekolletage.

Skillnaden mellan Skinbooster och andra fillers är att Skinbooster inte primärt används för att skapa volym, utan istället för att återfukta huden och förbättra dess struktur och lyster. Skinbooster kan dock användas i kombination med andra behandlingar, till exempel botox eller fillers, för att uppnå önskat resultat.

Skinbooster-behandlingar är vanligtvis smärtfria och kräver ingen återhämtningstid, vilket gör dem till en populär estetisk behandling för personer som vill förbättra sin hudkvalitet utan att behöva genomgå en mer invasiv kirurgisk behandling.

Behandlingstid

40 min

Antal behandlingar

Individuellt

Risker

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Ovanliga: Infektion, Ocklusion av kärl

Åtgång i ml

1 ml - 2ml/tillfälle

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.

Vanliga frågor

Gör det ont?

En behandling med skinbooster är vanligtvis inte särskilt smärtsam. Något stick kan upplevas samt korta ilningar. Allt obehang är snabbt övergående. Produkten innehåller även bedövningsmedlet Lidokain vilken bidrar till smärtfrihet.

Hur länge håller det?

Skinbooster bryts ned gradvis med tiden. Hur lång tid nedbrytningen tar är individuellt och beror på flera faktorer. Vanligtvis håller behandlingen mellan 6 – 12 månader.

För att underhålla resultatet av behandlingen brukar vi rekommendera att göra en touch up-behandling var 6:e månad.

Vad kan man få för biverkningar?

Under den första tiden är det vanligt att känna sig öm och svullen. Räkna även med att du kan få blåmärken.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under läkningsprocessen. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Om du vill underlätta förloppet kan du massera på ojämnheterna efter någon vecka. Om ojämnheter kvarstår efter fyra veckor är det bara att boka ett återbesök så hjälper vi dig.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor