Trådlyft – Tjocka Trådar Haka

Trådlyft med cog-trådar är en kosmetisk procedur som utförs för att lyfta och strama upp slapp hud i ansiktet och halsen. Cog-trådar är trådar som har små ”krokar” eller ”piggar” längs med sin längd som används för att lyfta och stödja huden.

 

Om behandlingen

Trådlyft med tjocka cog-trådar är en icke-kirurgisk kosmetisk behandling som syftar till att lyfta huden och återställa volymen i ansiktet. Proceduren involverar att trådar med små tandade ”krokar” (kallade ”cogs”) förs in i huden med hjälp av en cannula.

När trådarna är på plats dras de försiktigt för att lyfta och strama upp huden. Dessa trådar är tillverkade av polydioxanon (PDO), som är ett biologiskt nedbrytbart material som också används i kirurgiska suturer. Efter cirka sex månader har trådarna brutits ned och absorberats av kroppen, men under denna tid stimulerar de också kroppens naturliga produktion av kollagen för att ytterligare förbättra huden.

Trådlyft med tjocka cog-trådar är oftast lämplig för personer som vill återställa volymen i ansiktet och minska synligheten av hängande hud och rynkor. Effekterna av trådlyftet kan variera från person till person, men vanligtvis kan det ta upp till två veckor för huden att återhämta sig och visa de fullständiga resultaten av behandlingen.

När vi behandlar huden under hakan placerar vi mellan 1-2 trådar på respektive sida. Beroende på hudens status och vitalitet väljer vi tjocklek på tråden.

Behandlingstid

50 min

Antal behandlingar

Individuellt

Risker

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Ovanliga: Trådar som ligger för ytligt och kan skönjas i huden. Alltid övergående. Trådarna bryts ner gradvis inom några månader.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.

Vanliga frågor

Gör ett trådlyft ont?

Trådlyft med tjocka cog-trådar kan orsaka obehag eller smärta under proceduren eftersom trådarna placeras under huden med hjälp av en cannula.

Vid behandling med tjocka trådar lägger vi alltid lokalbedövning.

Behandlingen kan orsaka tillfällig svullnad, rodnad, hematom och ömhet i det behandlade området.

Efter trådlyft kan patienten också uppleva viss ömhet eller obehag under de första dagarna, men detta bör förbättras gradvis under de kommande veckorna.

Det är dock viktigt att notera att smärtupplevelsen är individuell och kan variera beroende på flera faktorer, inklusive patientens smärttröskel och mängden trådar som används.

Hur länge håller effekten av ett trådlyft?

Resultatet av trådlyft kan variera från person till person och beror på flera faktorer, såsom ålder, livsstil, hudens elasticitet och den specifika tekniken som används under ingreppet.

Generellt sett kan  resultatet vara synligt i upp till 1-2 år, men det kan vara längre eller kortare beroende på personen. Det är också viktigt att notera att resultatet inte är permanent, och att trådarna gradvis kan brytas ned och absorberas av kroppen över tid.

För att maximera och förlänga resultatet är det viktigt att ta hand om huden genom att följa en hälsosam livsstil, undvika exponering för solen och använda solskyddsmedel, samt att undvika tobak och alkohol. Det är också möjligt att genomföra en uppföljande trådlyftbehandling efter en tid för att förbättra och bibehålla resultaten.

Vad kan man få för biverkningar efter ett trådlyft?

Trådlyft är en relativt säker kosmetisk behandling, men som alla ingrepp kan det finnas vissa biverkningar. Nedan är några av de biverkningar som kan uppstå efter trådlyft:

Obehag och smärta: Det är vanligt att uppleva en viss mängd obehag och smärta efter ingreppet. Detta kan vara mildt till måttligt och förväntas att försvinna gradvis under de första dagarna till veckorna efter proceduren.

Blåmärken och svullnad: Trådlyft kan orsaka blåmärken och svullnad i det behandlade området. Detta är normalt och kan variera beroende på mängden trådar som används och hur känslig din hud är.

Infektion: Det finns en liten risk för infektion efter trådlyft. Det är därför viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner som din läkare ger dig och att hålla området rent och torrt.

Trådextrusion: Ibland kan trådarna röra sig under huden, vilket kan orsaka trådextrusion, det vill säga att tråden sticker ut från huden. Detta kan kräva att tråden behöver tas bort av din behandlare.

Asymmetri: Trådlyft kan orsaka asymmetri om trådarna inte placeras korrekt. Detta kan korrigeras med en uppföljande behandling.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor