IPL – Skin Rejuvenation

Många av oss har problem med solskadad och pigmenterad hud.

Med hjälp av vår IPL kan vi enkelt och effektivt kraftigt reducera missfärgningar.

 

Om behandlingen

Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. IPL-behandlingar av solskadad hud (vitalisering av huden eller Skin rejuvenation) hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende.

IPL-behandlingar av solskadad hud får huden att se jämnare ut genom att ta bort åldersfläckar och ojämn pigmentering. Hudvävnaden förbättras och många kvinnor uppger att det blir lättare att använda smink.

Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas.

För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av melanin i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

Efter din behandling

Behandlingstid

30 min

Antal behandlingar

Kur om 2-5 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum därefter kontinuerligt ett par gånger per år.

Indikationer

Hudförbättrande, Fina linjer, Hyperpigmentering, Pigmenteringar, Solskador

Risker

Riskerna är mycket begränsade, lätt rodnad/svullnad, övergående klåda. Solbränna, mörk hud och "brun utan sol" riskerar ge brännmärken vid IPL-behandling.

Före behandlingen

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) före och under behandlingsperioden.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du känna dig lätt brännskadad som man gör efter en dag i för mycket solljus. Skydda dig från sol i 30 dagar och använd alltid SPF 30 – 50.

Efter behandlingen börjar pigment att vandra uppåt i huden, och du kan se lite ”smutsig” ut. Efter 2-3 veckor har huden exfolierat och ser bättre ut.

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna rekommenderade produkter från Neostrata eller Exuviance.

Före- och efterbilder

Före- och efterbilder på IPL-behandlingar.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Behandlingen kan upplevas lite smärtsamt då varje blixt känns som en gummisnärt på huden. Smärtan är dock lika kortvarig.

Efter behandlingen känns det som en lättare brännskada som man får efter en dag med för mycket solande. Även den känslan försvinner fort ( 1 – 2 timmar).

Kan jag behandlas om jag är solbränd?

Man kan behandlas om man är brun men det är absolut inte optimalt. Behandlingarna är mest effektiv på ljus hud utan solbränna. Om din hud är mindre solbränd är kontrasten mellan åldersfläckar/blodkärl och färgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare.

Finns det några biverkningar?

Nej, inga biverkningar mer än lättare svullnad, rodnad och klåda.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor