Fettfrysning

Fettfrysning eller fettreducering med kyla är en skonsam och effektiv behandling för att bli av med lokala fettdepåer på kroppen.

Med Z-Lipo från Zimmer kan du göra det utan att behöva ta till kirurgi.

​En nyhet är att vi även kan behandla dubbelhaka med Z-Lipo då vi har ett mini-munstycke för den behandlingen.

Vad innebär fettfrysning?

Med Z-Lipo fryser vi ned behandlat område till -10 grader. Kylan skadar fettcellerna (men inte omgivande vävnad) och fettsyrorna inne i fettcellen kristalliseras vilket leder till naturlig celldöd. Kroppen transportera därefter bort de eliminerade fettcellerna på naturlig väg, en process som fortsätter upp till 3 – 6 månader efter behandlingen.

Fettfrysning haka

Priser

Fettfrysning (med Z-Lipo)

Ord. pris

Årskort

45 min (haka)

2650 kr

2150 kr

60 min

2650 kr

2150 kr

120 min

5150 kr

4150 kr

Tidsangivelserna är effektiv tid. Behandlingstiden är längre då det krävs tid för både förberedelse och efterbehandling.

Behandlingsområden

Vanliga frågor

Gör det ont?

Behandlingen är relativt smärtfri, man kan uppleva en övergående smärta efter behandlingen samt att man ofta kan va lite öm på området man behandlat.

Vad kan man förvänta sig för resultat?

I genomsnitt kommer upp till 20% av fettcellerna i det behandlade området att elimineras. Det är vetenskapligt bevisat att de fettceller som dör av behandlingen inte kommer tillbaka (dock kan de kvarvarande fettcellerna i området fortfarande bli större om du går upp i vikt). Exakt hur mycket som kommer att försvinna är inget vi kan förutse eller garantera. Allt beror på hur mottaglig just din kropp och dina fettceller är. En del upplever att det är mer än 20%, en del mindre.

Vad kan man få för biverkningar?

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts av fettfrysning finns det inga långsiktiga risker eller komplikationer av behandlingen. I samband med behandlingen kan man få blåmärken, rodnad, svullnad, ömhet och en del upplever ”stickningar” i det behandlande området men det försvinner efter några dagar upp någon vecka eller två. I vissa sällsynta fall kan hyperpigmentering efter blåmärken förekomma. Dessa försvinner men kan dröja sig kvar i flera månader.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor