Botulinumtoxin – Hals

Huden på halsen är väldigt tunn och med tiden förlorar man både hudfett muskeltonen i området. Detta tillsammans med gravitationens påverkan leder till ålderstecken såsom rynkor och hängande hud runt halsen och käken.

 

Om behandlingen

Platysmamuskeln är en är en tunn, bred muskel som i princip täcker hela halsen. Den är en depressor vilket innebär att den i obehandlat tillstånd har en nedåtsträvande kraft.

Botulinumtoxin injiceras som ytliga punkter i huden på halsen och under hakan vilket gör att muskelns kraft minskar och ger då en slätare hud med ett mini-lyft.

 

 

Behandlingstid

30 min

Antal behandlingar

3 - 4 ggr per år

Indikationer

Hudförbättrande, Fina linjer, Slapp hud, Beautification

Risker

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Oönskad påverkan av omkringliggande muskler.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag. Vid fysisk ansträngning och ökad cirkulation riskerar toxinet migrera och slutresultatet av behandlingen kan därför bli sämre eller ojämnt.

Du bör räkna med att känna dig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Själva nålen är oerhört tunn och ger inte upphov till nämnvärt obehag. I vissa fall kan en kortvarig svidande känsla upplevas i samband med själva injektionen.

Hur länge håller det?

Effekten startar efter 1-3 dagar, full effekt garanteras efter ca 14 dagar, effekten avtar sedan gradvis och är ofta helt borta efter ca 3-5 månader.

Vad kan man få för biverkningar?

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken.
Det finns inga bestående risker.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under insättningsperioden, detta beror på att musklerna ibland påverkas olika snabbt. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Först efter 14 dagar kan man utvärdera slutresultatet av behandlingen.

Om ojämnheter kvarstår efter 14 dagar bokas ett kostnadsfritt återbesök så hjälper vi dig.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor