Botox panna

Rynkreducering – Light – Ansikte

Estetisk muskelavslappnande medel injiceras i argrynka, kråksparkar samt panna. En behandling som ger en tillfälligt dämpad muskelkraft i det behandlade området. Det här är en behandling för dig som endast önskar en lättare dämpning av muskelkraften i området.

Om behandlingen

Injektion placeras som ”vanligt” i argrynka, kråksparkar samt panna med förändringen att här läggs halva ordinarie terapeutisk dos. Vid denna behandling kan vi inte erbjuda touch up annat än i ev. ojämnt resultat då målet inte är annat än dämpad muskelkraft.

Du kan läsa mer om muskelavslappnande läkemedlen på FASS:

Behandlingstid

30 min

Antal behandlingar

3 - 4 ggr per år

Indikationer

Hudförbättrande, Fina linjer, Grova porer, Lyster

Risker

Övergående svullnad, ömhet, blåmärken.

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

 

Efter behandlingen

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier kryper in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och har på bara några timmar fixat eget plåster. Du bör vänta 24 timmar innan du sminkar dig för att vara på den säkra sidan. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen dagen efter men det är en ofarlig reaktion.

Vänta med träning, bastu och massage under 1-2 dagar. Vid fysisk ansträngning och ökad cirkulation riskerar toxinet migrera och slutresultatet av behandlingen kan därför bli sämre eller ojämnt.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Själva nålen är oerhört tunn och ger inte upphov till nämnvärt obehag. I vissa fall kan en kortvarig svidande känsla upplevas i samband med själva injektionen.

Hur länge håller det?

Effekten startar efter 1-3 dagar, full effekt garanteras efter ca 14 dagar, effekten avtar sedan gradvis och är ofta helt borta efter ca 2-3 månader.

Vad kan man få för biverkningar?

Under den första tiden är det vanligt att känna sig öm och svullen. Räkna även med att du kan få blåmärken. I ovanliga fall kan en övergående tyngdkänsla upplevas över området under de första 2-4 veckorna.

Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under insättningsperioden, detta beror på att musklerna ibland påverkas olika snabbt. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Först efter 14 dagar kan man utvärdera slutresultatet av behandlingen.

Om ojämnheter kvarstår efter 14 dagar bokas ett kostnadsfritt återbesök så hjälper vi dig.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor