Permanent Hårborttagning med Laser – Paket 4: Haka och överläpp

I paket 4 utför vi permanent hårborttagning av oönskat hår med laser på haka/ överläpp.

På Svenska Hudkliniker använder vi GentleLase PRO och Ellipse Nordlys för permanent hårborttagning, dessa maskiner används på flera av våra universitetssjukhus. Den höga absorptionen i melanin samt de korta pulserna möjliggör effektiv hårborttagning även på de tunna håren med lite färg i.

 

Om behandlingen

 

För permanent hårborttagning av haka/ överläpp bör det finnas pigment i hårstråt samt att ju ljusare hud man har desto mer effektiv blir behandlingen.  Laser drar sig till pigment och ju mer det finns i stråt desto lättare kan det ledas ner i hårsäcken. Är du osäker på om det finns pigment kan man dra ut ett strå, finns det pigment i hårsäcken går det bra att behandla. Lasern omvandlas till värme som i sin tur stryper näringstillförseln till hårsäcken och håret slutar växa. Det går inte att behandla ljusa eller gråa hårstrån.

Vid hormonell påverkan som vid t.ex. PCOS kan man i vissa fall behöva göra behandlingen tätare samt fler gånger för att bibehålla sitt resultat.

Viktigt när man gör hårborttagning med laser är att komma på sin utsatta tid, detta för att hår växer i tre olika faser och det är endast en fas som kallas växtfasen där vi kan få kontakt med hårroten. För haka/ överläpp bör man ha ca 4-6 veckor mellan sina behandlingar.

För denna behandling bokas en kort tid (20min).

Hos oss använder vi Gentlelase PRO, äkta Alexandritlaser.  De flesta andra lasrar på marknaden försöker på olika sätt immitera våglängden som en äkta Alexandrit ger. Hos oss har vi, som alltid, satsat på originalet.

 

Behandlingstid

Ca 10-20 min.

Antal behandlingar

Ca 6-10 behandlingar med 4-6 veckor emellan.

Indikationer

Hårreducerande

Risker

Övergående svullnad, rodnad, klåda, brännskada. Mörk hud, solbränna samt brun-utan-sol riskerar att ge brännmärken vid laserbehandling.

Före behandlingen

Huden på behandlingsområdet får inte vara solbränd. Smörj därför området med solskyddsfaktor (SPF50) flera gånger om dagen om du vet att huden kommer exponeras mycket i solen. Detta skall helst påbörjas 4 veckor innan behandling.

Använd inte brun utan sol på området 2 veckor innan behandling.

Områden som skall behandlas skall vara rakade 1 – 2 dagar före behandlingstillfället.

 

Efter behandlingen

Efter din behandling ska du under 24 timmar undvika hård träning, bastu, klorbad samt starkt parfymerade produkter.

Håren i hårsäckarna försvinner normalt efter 2-4 veckor.

Smörj med solskyddsfaktor (SPF50) på behandlingsområden som exponeras i solen under hela behandlingskuren och fortsätt under 4 veckor efter avslutad kur.

Vanliga frågor

Gör det ont?

GentleLase Pro är väldigt kraftfull och kan därför skicka extremt korta energipulser (3 ms).

De korta energipulserna i kombination med kalluften från kylaggregatet gör att behandlingen blir relativt smärtfri.

Hur många behandlingar?

Antalet behandlingar som behövs är individuellt. Flera faktorer spelar in och då främst hudtyp och hårfärg. Det mest optimala är ljus hud (hudtyp I -II) med mörka hårstrån.

Man kan räkna med att det tar 4 – 8 behandlingar för att reducera hårmängden med minst 70%.

För att bibehålla resultatet av din hårborttagning rekommenderar vi årlig underhållsbehandling.

Vad kan man få för biverkningar?

Områden med ljusare eller mörkare hud kan förekomma efter behandlingen. Detta försvinner normalt av sig själv utan någon behandling.

Det är viktigt att du inte solar innan eller efter behandlingen eller använder brun-utan-sol eftersom lasern då kan orsaka bränn-/märken i huden.

Kan man utföra behandlingen som gravid?

Nej, man bör vänta tills graviditet samt amning är över.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor