placeholder-fillers-lappar-3

UltraCol – Hudförbättrande Behandling

Ultra V PDO-behandling med Ultracol 200 (poly-p-dioxanone), är en CE-märkt, patenterad och unik injektionsbehandling som möjliggör kraftfull kollagenstimulering, huduppstramning, hudföryngring & förbättrad hudstruktur.

 

Om behandlingen

UltraCol är en effektiv kollagenstimulator som samtidigt är säker och har minimal återhämtningstid.

Produkten som injiceras, PDO, är ett beprövat material som använts inom medicinska sammanhang och kirurgi i decennier. Därmed finns vetenskapliga studier samt långvarig uppföljningstid på PDO som material inom både medicinska och estetiska sammanhang. Utifrån dessa erfarenheter och studier kan främmande kroppsreaktioner, allergier och ogynnsamma effekter nästan helt uteslutas. Materialet är fullständigt biologiskt nedbrytbart.

Vill du veta mer om tekniken bakom UltraCol så kan du läsa mer här.

 

Behandlingstid

40 min

Antal behandlingar

1-3 behandlingar med ca 6 veckors intervall. Därefter 1 gng/år.

Indikationer

Hudförbättrande, Tunn hud, Elasticitet, Huduppstramande, Slapp hud

Risker

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Ovanliga: Infektion, knölar (noduli), ocklusion av kärl

Före behandlingen

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du uppleva mindre smärta, svullnad, blåmärken. De här effekterna är i allmänhet tillfälliga och försvinner vanligtvis av sig själva.

Massera det behandlade området i enlighet med de instruktioner (5x5x5) som din sjuksköterska eller läkare givit.

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.

Vanliga frågor

Gör det ont?

En behandling med UltraCol är vanligtvis inte särskilt smärtsam. Något stick kan upplevas samt korta ilningar. Allt obehang är snabbt övergående. I samband med att vi förbereder behandlingen tillsätter vi bedövningsmedlet Lidokain vilken bidrar till smärtfrihet.

Hur länge håller det?

Resultatet efter en behandling med UltraCol kan vara långvarigt, vanligtvis upp till två år eller längre.

För att upprätthålla resultaten över tid kan det krävas upprepade behandlingar med UltraCol, som vanligtvis utförs efter sex till åtta veckor från den föregående behandlingen. Det är viktigt att fortsätta att ta hand om huden genom att skydda den från solen, använda solskyddsmedel och följa en hälsosam livsstil för att upprätthålla en ungdomlig och frisk hud.

Vad kan man få för biverkningar?

Som vid alla medicinska behandlingar finns det vissa biverkningar som är förknippade med UltraCol

De vanligaste biverkningarna är rodnad, svullnad, blåmärken, klåda och smärta på injektionsstället. Dessa biverkningar är vanligtvis milda till måttliga och försvinner vanligtvis inom några dagar till veckor.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta oss.

Boka en kostnadsfri digital konsultation så svarar vi på alla dina frågor